Roderiet i Royal Arctic Line har allerede stået på i al for lang tid, men hverken ejer eller bestyrelse ser ud til sådan rigtigt at have lyst til at påtage sig ansvaret for en tiltrængt oprydning i roderiet. Det er ganske enkelt en skandale og en hån mod virksomheder og befolkning   

Vi er alle afhængige af et velfungerende Royal Arctic Line (RAL). Det er RAL’s opgave at fragte gods til og fra vort langstrakte land, men det er ikke en opgave, der i øjeblikket bliver løst på tilfredsstillende vis. Langt fra faktisk.

Som situationen er nu får hverken borgere, virksomheder eller samfundet, hvad der betales for. Vi krummer vel alle tæer, når vi læser om den ene skandale efter den anden. Mange virksomheder har allerede haft økonomiske tab på grund af skandalerne i RAL. Det er simpelthen for dårligt.

LIMA-systemet har fået skylden for meget, og det er sikkert også rigtigt, at problemet ligger der, men hvis man ved, hvad problemet er, hvordan i alverden kan det så tage så lang tid at løse det? Hvorfor er der ingen der aktiv griber ind og påtager sig ansvaret og løser det?

Bestyrelsen og Naalakkersuisut som ejer har ganske enkelt spillet fallit. Man har tilsyneladende ladet RAL sejle sin egen sø til stor gene for befolkning, virksomheder og samfund. Nu må det være nok. Der er allerede betalt store domme for rodet, og hvis vi ikke skal betale yderligere, skal der gøres noget nu.

Bestyrelsen for RAL og Naalakkersuisoq for Infrastruktur Erik Jensen har til fulde bevist, at de ikke kan håndtere opgaven. Det må derfor være på tide, at Formanden for Naalakkersuisut stiller sig selv i spidsen for opgaven og får løst problemerne. Det er på tide, at Kim Kielsen selv overtager ansvaret for at rydde op i rodebutikken RAL, når nu bestyrelsen og Erik Jensen med al ønskelig tydelighed har bevist, at de ikke magter opgaven. Man er tavse og kommer ikke med løsninger til problemet.

Vi er alle dybt afhængige af, at RAL er velfungerende og at vi kan stole på, at rederiet kan løse sine opgaver. Det kan vi ikke i øjeblikket. Bestyrelse og den ansvarlige Naalakkersuisoq har haft rigeligt med chancer of tid til at få styr på tingene, men de har fejlet. Nu må det være tid til, at Kim Kielsen selv tager over. Vi har brug for søfragt nu og i fremtiden, der bør gøres noget aktiv nu. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt at tilbyde vores borgere og virksomheder.

For interview eller yderligere oplysninger kan jeg kontaktes på 55 05 24.

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Formand for Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt