Demokraternes Inatsisartutgruppe har for første gang i denne valgperiode valgt ikke at fremsende beslutningsforslag til en samling. Det skyldes, at forslagene med stor sandsynlighed vil bortfalde uanset om de bliver vedtaget eller ej. I stedet har vi fremsendt syv forslag til forespørgselsdebatter, hvor vi ser frem til spændende og principielle debatter med de andre partier og Naalakkersuisut.

For udenforstående kan det nok virke underligt, at vi fra Demokraterne til den kommende samling ikke stiller beslutningsforslag. Det gør vi jo ellers altid. Men forklaringen er egentlig forholdsvis simpel.

Det er sådan, at et beslutningsforslag typisk pålægger Naalakkersuisut at gøre et eller andet som eksempelvis at ændre en lov eller udarbejde en redegørelse. Hvis et beslutningsforslag bliver vedtaget, så skal Naalakkersuisut gå i gang med at realisere dette. Men det er også sådan, at hvis der bliver udskrevet valg, så bortfalder samtlige vedtagne beslutningsforslag som ikke allerede er færdiggjorte. Og da vi skal til valg senest i november 2018, så vil det være umuligt for Naalakkersuisut at realisere de beslutningsforslag, der bliver vedtaget på den kommende Forårssamling.

Dette er man da også fuldt ud klar over i Inatsisartuts Formandskab, hvor formand Lars-Emil Johansen i en mail til Inatsisartutmedlemmerne skriver:

”FM2018 kan forventes, at blive sidste ordinære samling for Inatsisartut inden valget i 2018, som skal være afholdt november 2018. Dette vil betyde for medlemsforslagene at forslag der vedtages på FM2018 ikke nødvendigvis vil blive videreført efter et valg samt afsættes via FFL2019.”

Syv forslag til forespørgselsdebatter
Demokraternes Inatsisartutgruppe håber i stedet på nogle gode og principielle debatter om de forslag til forespørgselsdebatter, som vi har fremsendt til Inatsisartut.

Justus Hansen har fremsendt følgende forespørgselsdebatter:

– Forslag til forespørgselsdebat om, hvorvidt vi bør ændre offentlighedsloven således, at offentligheden får mulighed for at søge aktindsigt i de offentligt ejede selskaber.

– Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi via servicekontrakter kan sikre billigere flybilletter for borgere uden for de store byer.

– Forslag til forespørgselsdebat om, hvad vi kan gøre for at nedbringe den personfarlige kriminalitet.

Nivi Olsen har fremsendt følgende forespørgselsdebatter:

– Forslag til forespørgselsdebat om hvilke fordele og ulemper der vil være ved at legalisere hash/cannabis, lade Selvstyret stå for salget af sådanne stoffer under kontrollerede forhold og bruge samtlige indtægter fra salget på misbrugsbehandling.

Forslag til forespørgselsdebat om brug af familiecoaching for yderligere at styrke familierne.

Randi Vestergaard Evaldsen har fremsendt følgende forespørgselsdebatter:

– Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi som nation ønsker at forholde os til aktiv dødshjælp.

Forslag til forespørgselsdebat om, hvorvidt vi i Grønland bør tilslutte os ”Bekendtgørelse om forsøgsordning med udstedelse af kørekort til 17-årige”, der trådte i kraft den 1. januar 2017 i Danmark.

Mvh.
Justus Hansen, Nivi Olsen og Randi Vestergaard Evaldsen
Demokraternes Inatsisartutgruppe

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt